Let op: Geld lenen kost ook geld!

Kredietkaart of credit card

Een kredietkaart is een vorm van een korte termijn lening. Als houder van een kredietkaart kunt u namelijk aankopen doen, maar pas op het einde van de maand moet u deze aankopen betalen (behalve voor een prepaid credit card). Maandelijks krijgt u een overzicht van de uitgaven en het totale bedrag zal dan van uw bankrekening worden gehouden.

Voordelen van een kredietkaart

Kredietkaarten zijn erg handig omdat ze vrijwel overal aanvaard worden. Zeker als u af en toe in het buitenland bent. Een kredietkaart van bijvoorbeeld VISA zal men overal accepteren en deze zal ook werken in alle bankautomaten. Een gewone bankkaart geeft regelmatig problemen in het buitenland.

Met kredietkaarten kunt u ook makkelijk aankopen doen op het internet. Bij het bestellen in een webshop kunt u doorgaans kiezen tussen betalen met een overschrijving of met een kredietkaart. De betalingen met kredietkaarten worden onmiddellijk verwerkt en de bestelling zal dan ook sneller uitgevoerd worden. Vaak is het niet zo'n goed idee om overal online uw kredietkaartgegevens achter te laten. In dat geval biedt een service als Paypal een oplossing. U betaalt met Paypal in een webshop en Paypal zal dan het bedrag van uw bestedingen van uw kredietkaart houden. Alleen Paypal beschikt dan over de gegevens van uw kredietkaart.

Als eigenaar van een kredietkaart ontvangt u maandelijks interessante promoties bij uw kredietkaartafschrift. Heel vaak worden er kortingsbonnen verzonden waarmee u de kostprijs van de kredietkaart al snel kunt terugverdienen.

Prepaid Creditcard

Ziet u de voordelen van de creditcard, maar wenst u de uitgaven strikt onder controle te houden? Dan is de prepaid creditcard iets voor u. Deze kredietkaarten hebben alle functies van traditionele kredietkaarten (kopen op internet, in het buitenland,...), maar de kredietlimiet werd op voorhand door u bepaald en op een rekening gestort. Zo kan u bijvoorbeeld 200 euro op uw kaart zetten om online aankopen mee te doen. Is het saldo sterk gedaald, dan stort u gewoon geld bij. De Skrill card is een voorbeeld van zo'n voorafbetaalde kredietkaart.

Ook voor mensen uit Nederland kan het interessant zijn om te kiezen voor een Belgische creditcard. Op de website www.geldlenenmetbkr.nl leest u meer over lenen in België met BKR.

Let op: Geld lenen kost ook geld!

Links

Leninginfo.be is een informatieve website van Sigma Services.